Névtelen írta... Szerintem is fontos a madarak etetése! És ráadásul még gyönyörködni is lehet bennük! (Egy oviban voltam szemtanúja annak, hogy az óvónő elzavarta az etetőből a verebeket, mert azok nem olyan szép színesek, mint a cinkék, és ráadásul
A napokban gondolkodtam el, milyen régen is ettem már szűzpecsenyét, pedig imádom. Persze a magyarázat is megvan, hiszen annyi, de annyi finom étel és alapanyag van a világon, hogy vétek lenne rendszeresen ugyanazokat -és ugyanúgy elkészítve- fogyasz
Stahl Judit receptjét vettem alapul, melyben a nokedlihez nem kell tojás. Ezt a leírást is közlöm, de mivel a hűtőmben 40 db ajándékba kapott tojás lapult, én most a hagyományos, tojásos nokedli tésztát készítettem el. Az újítás az benne, hogy reszel
Stahl Judit - Gyorsan, valami finomat! ... Ez a kis szakácskönyv hasznos segítség, ha meguntad a menza egyhangú ízvilágát. Az egyszerű receptek a bizonyítékai annak, hogy olcsóbban és finomabbat lehet enni, ha saját magad főzöl. ... Olasz konyha Az o
Hát ez változó dolog... pár naponta van főzve egy nagy adag kaja, aztán ki-mit-mikor. Ha tudunk, akkor ebédre eszünk valami főttet, vacsira pedig hideget, de ha nincs alkalmam rendesen ebédelni napközben, akkor vacsorára eszek főtt kaját... a hétközn
2011.07.26.Szilárd meggyőződésem, hogy előző életemben (már ha volt ilyen) egy olasz tenger partján éltem, egy munkás férfi dolgos nejeként. Ezt a messzemenő következtetést abból vontam le, hogy minden körülmények között tudok tésztát, tengeri herken
Hozzávalók: rizs, cukor, pici só, tej. Elkészítése: A rizst egy lábasba öntöm és annyi vizet teszek rá ami jól ellepi.Pici sót teszek hozzá, kis ideig főzöm mikor már kevesebb víz van rajta, akkor öntöm hozzá a tejet és kevés cukrot .Kevés ideig főzö
Ezt a desszertet (vagy valami hasonlót) még Stahl Juditnál láttam egyszer, de aztán amikor elhatároztam hogy megcsinálom, akkor egy Jamie Oliver féle változat került elém. Azóta is ezt csinálom. És bár ezt is lehetne akár többféle gyümölcsböl is, nál
Ez eredetileg egy Stahl-recept, meg ezen kívül egy csomó mindenkinél kering a neten is, de hátha valaki még nem látta. Pedig érdemes megjegyezni, mert nemcsak egyszerű és olcsó, hanem még finom is, de tényleg :-D
Magyar Konyha - 2020. január-február (44. évfolyam 1-2. szám) - Gasztrokulturális magazin Lévai Anikó - Mészáros Gabriella - Vinkó József Ízelítő a tartalomból: - Menza helyett gyertyafényes ebéd - Kolovratnik Krisztiánnal...